geldlessen.nl

Opleiding mbo-docenten MoneyRebels

Deze opleiding is bedoeld voor de betrokken mbo-docent, mentor of begeleider die het geldgesprek aan wil gaan met studenten. Die verder kijkt dan alleen kennisoverdracht. De nieuwe GenZ heeft tenslotte een andere kijk op geld dan andere generaties, minder financiële educatie ontvangen en heeft te maken met heel andere uitdagingen die vandaag de dag spelen.

Beschrijving van de training

Je kent je studenten. Je ziet wat hen bezighoudt en je gunt hen het beste. Ook op geldgebied kom je regelmatig studenten tegen die te maken hebben met financiële vragen (of zelfs zorgen). Juist door jouw betrokken rol in het leven van studenten, ben jij de uitgesproken persoon om ook vanuit jouw rol bij te dragen aan hun financiële kennis en skills. Om dat open geldgesprek te voeren. Om dat te kunnen doen op een manier die prettig is voor jou én je student, kan het fijn zijn om de goede kennis en tools te ontvangen. Wij helpen je daar graag bij in onze driedaagse opleiding voor MBO-professionals.

Wat ga je leren?

In deze driedaagse opleiding leer je niet alleen wat je de leerlingen aan praktische financiële kennis kunt en moet meegeven, ook al komt dat ook aan bod natuurlijk, maar richten we ons ook op:

 • Hoe voer je een geldgesprek met een jongere op een manier dat de ander het kan en wil ontvangen, en jij je ook zeker voelt van de manier waarop je dat kunt aanpakken.
 • Hoe kijkt GenZ naar geld?
 • Wat is het effect van de money mindset op de manier waarop mensen handelen met geld?
 • Wat is MoneyTrauma en hoe herken je dit in de praktijk? En, wat kun je met deze kennis doen, binnen jouw rol?
 • Wat is het effect van financiële stress en/of zorgen op het dagelijks leven van een jongere, en wat kun je als school bijdragen aan het terugbrengen van die stress?

Dag 1: Positieve geldgesprekken

 • Hoe voer je een gesprek over geld op een positieve, effectieve manier?
 • Verschillen tussen de generaties m.b.t. geld, met extra aandacht voor GenZ
 • Money milestones voor MBO studenten (levensfasen en aandachtspunten)

Dag 2: Mindset

 • Money mindset
 • Geldtrauma en geldzorgen
 • Positieve gezondheid

Dag 3: Money Masterplan

 • Geldzaken goed regelen
 • Geldcriminaliteit
 • Concrete handvatten voor het integreren van het onderwerp geld in dagelijkse lessen

Aanvullende informatie

Wil je graag met docenten van andere MBO opleidingen de opleiding volgen, zodat je ook van anderen opleidingen uit Nederland kan leren? Kies dan voor een open inschrijving.

Wil je liever als school gezamenlijk aan de slag? Kies dan voor maatwerk.

Ben je op zoek naar een specifiek thema, zoals armoede, geldtrauma en geldzorgen of advies over het integreren van financiële educatie in het onderwijs, laat het ons weten. Ons ervaren team van experts denkt graag met je mee.


Praktische informatie

Duur scholing

6 dagdelen, maatwerk mogelijk

Max. aantal deelnemers

Minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers

Beschikbaar vanaf

6 december 2023 start de opleiding met open inschrijving. Wil je als groep de opleiding volgen? Dan worden data gezamenlijk ingepland.

Locatie

De opleiding wordt geven bij de trainingslocatie in Rotterdam. In overleg kan er voor incompany of andere locaties worden gekozen.

Leervorm/werkvorm

Theorie, experts aan het woord, praktijk verhalen delen

Richtprijs

Deze training heeft een richtprijs van € 1.500 per deelnemer. Een definitieve voorstel wordt op maat gemaakt.

Contactpersoon

Annelou van Noort


Over de aanbieder

MoneyRebels is een eigen-wijze, sociale onderneming met een track record van ruim 15 jaar in financiële hulp- en dienstverlening, financiële educatie, boeken, workshops, trainingen, online programma’s, games en tools. De mensen in ons team werken al jaren met veel passie voor verschillende overheidsorganisaties, werkgevers, financiële instellingen, maatschappelijke organisaties, scholen, media en particulieren.


Joëlla Opraus - de Visser - Oprichter MoneyRebels

Joella heeft 20 jaar ervaring in de financiële wereld: van financieel advies tot schuldhulpverlening, van coach tot trainer, van auteur (“De Financiële Detox”) tot ontwikkelaar van het platform How 2 Spend It, de voorloper van MoneyRebels. Een heel breed spectrum, waarbij financiële communicatie en gedragsverandering altijd haar grootste interesse hebben gehad. Binnen MoneyRebels is zij vooral verantwoordelijk voor strategie, financiën, fondsaanvragen, conceptontwikkeling en tekstschrijven.


Annelou van Noort - Oprichter MoneyRebels

Annelou is sinds 2010 specialist en gedragsexpert in de financiële opvoeding en educatie van jongeren. Haar passie ligt bij de onderwerpen ‘kinderen en opvoeding’. Met slimme tools, praktische tips en creatieve opdrachten, maakt zij de onderwerpen voor ouders en jongeren toegankelijker. Andere opdrachtgevers van Annelou zijn o.a. EuroWijs (Volksbank), De Nederlandsche Bank, Vereniging van Banken. Binnen MoneyRebels is zij vooral verantwoordelijk voor strategie, planning, productontwikkeling en vormgeving. Ze is bestseller auteur van het Tel je geld, zakgeldboek voor kinderen met meer dan 30.000 verkochte exemplaren.

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.