Je bent hier: Geldlessen » Geldlessen PO » Financiële educatie

Financiële educatie

Wijzer in geldzaken zet zich in voor het bevorderen van financiële vaardigheden van kinderen en jongeren. Wie al vanaf jonge leeftijd leert om goed om te gaan met geld, zal op latere leeftijd eerder financieel verantwoord gedrag vertonen. Daarnaast krijgt niet iedereen van huis uit financiële vaardigheden aangeleerd. Wijzer in geldzaken pleit daarom voor financiële vaardigheden in het onderwijscurriculum.

Daarnaast doen we onderzoek naar jongeren en geldzaken, organiseren we jaarlijks de Week van het geld, ondersteunen we docenten met lesmateriaal, en brengen we lesmateriaal van andere organisaties onder de aandacht in onze leermiddelentool.

Nibud leerdoelen

Het Nibud formuleerde leerdoelen die aangeven wat kinderen bij verschillende leeftijden moeten kennen en kunnen op het gebied van financiële vaardigheden.
Ga naar Nibud leerdoelen.

Curriculum

Wijzer in geldzaken zet zich in voor financiële vaardigheden in het onderwijscurriculum. Op deze pagina vindt u meer informatie over de laatste stand van zaken en het curriculum. 
Ga naar curriculum.

Bibliotheek

In de bibliotheek van Wijzer in geldzaken vind je publicaties en onderzoeken op het gebied van financiële educatie, jongeren en geldzaken.
Ga naar de bibliotheek.

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.