geldlessen.nl

Scoren met beleid

Welk effect heeft de klimaatdeal, of de groeiende Chinese economie op de inflatie en wat betekent het aanzetten van de geldpers door de ECB, dalende huizenprijzen of de vergrijzing voor de Nederlandse economie?

Het interactieve online programma 'Scoren met beleid' (www.scorenmetbeleid.nl) maakt duidelijk welke invloed deze actuele gebeurtenissen hebben op de macro-economie. Een krantenartikel en een animatie geven in een notendop de essentie van het probleem nog eens weer.

In 'Scoren met beleid' kruipt de leerling online in de huid van een adviseur bij De Nederlandsche Bank (DNB). Hij kiest voor één van bovengenoemde economische ontwikkelingen, analyseert de macro-economische gevolgen daarvan en onderzoekt hoe beleidsmakers erop zouden kunnen reageren. Op grond daarvan stelt hij een advies op voor de president van DNB. Bij zijn zoektocht krijgt hij voortdurend feedback van zijn collega's. Het programma beoordeelt vervolgens zijn functioneren. Hoe beter de analyse en het advies, des te hoger de score. De opdrachten zijn helder geformuleerd en waar nodig biedt de begrippenlijst uitkomst.

Onderwerpen

  • De waarde van geld kennen
  • Kennis hebben van financiële begrippen en onderwerpen

Kosten

Gratis

Duur

2 lesuren

Aanvragen

https://www.scorenmetbeleid.nl/

Aanbieder

De Nederlandsche Bank

Kosten

Gratis

Soort lesmateriaal

Onderwijsniveau

Nibud leerdoelen

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.