geldlessen.nl

Over ons

Geldlessen is de onderwijswebsite van Wijzer in geldzaken. Op Geldlessen.nl publiceert Wijzer in geldzaken onderzoeken, artikelen en lesmaterialen over omgaan met geld.

Wijzer in geldzaken

Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om mensen in Nederland voor te bereiden op het maken van financiële keuzes. Het platform wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Vereniging van Banken, het Verbond van Verzekeraars, de Pensioenfederatie, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, De Nederlandsche Bank, de Autoriteit Financiële Markten en Nibud. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform. In deze functie vraagt Koningin Máxima aandacht voor het belang van financiële educatie en het verstandig omgaan met geld.

Wijzer in geldzaken zet zich in voor het bevorderen van financiële vaardigheden van kinderen en jongeren en pleit ervoor dat financiële vaardigheden een vast onderdeel worden van het onderwijscurriculum.

Aanbieden lesmateriaal

Ben je aanbieder van lesmateriaal en wil je dat je leermiddel in onze zoekmachine komt? Meld het materiaal dan aan via dit formulier. De materialen die geplaatst worden op geldlessen.nl moeten aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Het materiaal moet bruikbaar zijn voor docenten in heel Nederland.
  • Het materiaal draagt bij aan een of meerdere Nibud-leerdoelen.
  • Het materiaal moet in lijn zijn met de voorwaarden voor effectieve financiële educatie.
  • Het materiaal moet het hele jaar door beschikbaar zijn (niet alleen tijdens de Week van het geld).

Contact

Ben je docent en heb je opmerkingen, vragen of tips over dit onderwerp of over onze website? Neem contact op via onderstaand formulier.

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.