geldlessen.nl

Yes, Student company en Zeker van je zaak

Jong ondernemen biedt verschillende projecten waarin studenten ervaren hoe het is om ondernemer te zijn.

Yes!

Voor mbo niveau 1 en 2.

Bij YES! zetten studenten in groepjes van 3 tot 5 leerlingen hun eigen bedrijf op en organiseren zij een marktdag. De studenten kiezen hun doelgroep, selecteren bestaande producten die aansluiten bij de doelgroep, maken een begroting, kopen producten in, doen de marketing van hun bedrijf en verkopen zoveel mogelijk producten. Een unieke kennismaking met ondernemen in een beschermde omgeving.

Met het programma ‘YES!’ worden de studenten uitgedaagd tot marktgericht denken, samenwerken, onderhandelen, netwerken, initiatief nemen, vergaderen en het nemen van verantwoordelijkheid. Het financieel bewustzijn en het analytische vermogen nemen significant toe.

Student company

Voor mbo niveau 3 en 4.

Tijdens Student Company richten de studenten hun eigen bedrijf op en deze runnen ze een schooljaar lang. Ze verdelen functies, bepalen hun doelgroep, brainstormen over hun product, schrijven een ondernemingsplan, verkopen aandelen en hun product en zorgen voor een financieel overzicht. Studenten ervaren zo op een praktijkgerichte manier hoe het is om een eigen bedrijf te runnen. Ze ontdekken waar hun talenten liggen en welke rol binnen het bedrijf zij het leukste vinden.

De jongeren gaan door middel van de evenementen van Jong Ondernemen de concurrentie aan met andere student companies.

Zeker van je zaak

Voor mbo niveau 3 en 4. 

Studenten die het programma Zeker van je zaak hebben gevolgd, weten of ondernemen iets voor hen is en of het starten van een eigen zaak haalbaar is.

Meer weten? 

Bekijk de programma's op www.jongondernemen.nl/nl/mbo.  

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.