geldlessen.nl

Bijna 18. Nu regelen!

Vanaf de leeftijd van 18 hebben jongeren grotere financiële verantwoordelijkheden. Zo moeten ze zelf verzekeringen afsluiten en toeslagen aanvragen, maar mogen ze ook vanaf nu lenen en abonnementen afsluiten én zijn ze aansprakelijk voor hun schulden. Leren ze hier goed mee omgaan, dan kan dat financiële problemen voorkomen.

Het lespakket

Met het lespakket 'Bijna 18. Nu regelen!' kunnen docenten hun leerlingen voorbereiden op alle veranderingen die bij financiële zelfstandigheid horen. De les is geschikt voor leerlingen van rond de 18 jaar.

Het lespakket bestaat uit een docentenhandleiding, een lesbrief en een  Powerpointpresentatie. De docent kan kiezen uit verschillende werkvormen waaronder: klassikale introductie, Geldtypetest, groepsopdrachten en discussie aan de hand van stellingen. De les sluit af met een persoonlijk actieplan. 

Duur

De docent stelt zelf uit 3 casussen de werkvormen samen. Er is materiaal voor 1 tot 3 lessen voorhanden.

Kosten

Gratis

Onderwerpen

Hoe ga je met geld om; Geldplan Bijna 18; Budgetteren; Bank- & spaarrekening; Reisverzekering & zorgverzekering; Kosten verdelen onder vrienden; Sparen; Bewust consumeren; Verzekeren; Boetes; Abonnement; Op krediet kopen; Verleiding; Schulden.

Bekijk lespakket

Ga naar het lespakket Bijna 18. Nu regelen! 

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.