geldlessen.nl

Geldbaas kijkdoos

Voor de Week van het geld heeft Wijzer in geldzaken een educatieve knutselopdracht ontwikkeld: de Geldbaas kijkdoos. De Week van het geld 2024 zet met het thema ‘Hoe ben jij je GELD de BAAS?’ leerlingen in hun kracht door ze te leren hoe ze grip kunnen krijgen op hun geld door financiële verleidingen en risico’s te herkennen en doorzien. De Geldbaas  kijkdoos is bij uitstek een mooie afsluiter na een financiële les en is onderdeel van het Week van het geld themapakket.

Financiële verleidingen zijn er voor kinderen al overal. Zo prijzen influencers de mooiste producten aan, in games draait alles om het kopen van upgrades en geldcriminelen benaderen je met gewiekste oplichtingstrucs. Nadat je als leerkracht een financiële hierover hebt gegeven (bijvoorbeeld door gebruik te maken van ons themapakket) verwerken leerlingen op creatieve manier de stof door een geldbaas kijkdoos te knutselen. In de kijkdoos plaatsen de leerlingen alle financiële verleidingen die ze nu kunnen herkennen en ‘de baas’ zijn. Ze zijn nu een échte geldbaas!

De knutselopdracht

Bij het themapakket ontvang je printbladen waarop verschillende geldbaasjes en financiële verleidingen staan afgebeeld. Leerlingen kunnen deze poppetjes en iconen inkleuren, uitknippen en plakken in hun kijkdoos.

Benodigdheden voor de kijkdoos: de uitgeprinte printbladen met kijkdoosplaatjes, een schoenendoos, schaar, lijm, kleurspullen en vloeipapier of huishoudfolie.

Aanbieder

Wijzer in geldzaken

Kosten

Gratis

Soort lesmateriaal

Onderwijsniveau

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.