geldlessen.nl

MON€Y SCHOOL

Het lesprogramma van Money School bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 1 à 2 uur. De bijeenkomsten vinden plaats op of na schooltijd. 

In het kort

Kinderen worden in het programma van MON€Y SCHOOL in 8 workshops uitgedaagd om na te denken over hun (toekomst) dromen, de rol die geld speelt in de maatschappij, hoe om te gaan met geld en verleidingen en hun spaardroom. Er is veel ruimte voor interactie en de stof komt tot leven tijdens de komst van een gastspreker en de excursie naar een onderneming in de buurt. Kinderen zetten hun talenten in om dat wat ze geleerd hebben te presenteren. Ouders worden standaard betrokken bij het programma en aangemoedigd om thuis ook bewust en actief met financiële opvoeding aan de slag te gaan.

Het programma

Het programma van MON€Y SCHOOL is afwisselend met diverse werkvormen waaronder:

  • Geldpraatjes: gastsprekers en docenten vertellen persoonlijke geldverhalen en nodigen kinderen ook uit om middels geldpraatjes van elkaar te leren.
  • De wijk in: in één van de lessen gaan we met kinderen naar een onderneming in de wijk. Hier leren ze nieuwe dingen, maar passen ze ook geleerde kennis toe in hun directe omgeving.
  • Spel: verschillende spelkaartjes om spelenderwijs te leren over geldzaken.
  • Presenteren: kinderen worden regelmatig uitgenodigd om te presenteren.
  • Financieel paspoort: kinderen hebben een individueel financieel paspoort waar ze opdrachten in maken.
  • Quiz: middels een quiz blikken we terug op het programma en ontdekken kinderen of ze veel hebben onthouden.

Duur

6-8 bijeenkomsten van 1,5 uur

Kosten

Neem contact op voor overleg over de kosten. De ervaring leert dat in sommige gevallen gemeenten of fondsen bereid zijn de kosten van het programma voor op zich te nemen. 

Aanvragen

MON€Y SCHOOL levert maatwerk. Er is een basisprogramma, maar afhankelijk van specifieke behoeftes kan hiervan worden afgeweken. Wil jij invulling geven aan financiële educatie in je klas? Neem contact met ons op.

https://www.diversiteitsland.nl/money-school/Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.