geldlessen.nl

Jongerenvoorstelling Rijk

Voor jongeren op de middelbare school wordt geld steeds belangrijker. Om vrienden te trakteren, lunch te kopen in de supermarkt en je imago te upgraden met kleren en hippe gadgets. Toch heeft geld in ieder gezin een andere betekenis. Wat doe je als jij iets wel kunt betalen en de ander niet? En als jij geld leent, hoe snel betaal jij dat dan weer terug?

De voorstelling Rijk laat zien hoe financiële verschillen onder jongeren hun positie in de groep kunnen bepalen. Een interactieve voorstelling over geld en imago. 

Jongerenvoorstelling Rijk

Het publiek wordt uitgenodigd op de spelvloer en geeft de personages tips om beter hun grenzen aan te geven. Deze werkwijze zorgt ervoor dat scholieren weerbaarder worden en beter voorbereid zijn op hun financiële zelfstandigheid. Artistiek directeur Kim Zonneveld: ‘Omdat geld hebben essentieel lijkt voor tieners, en geen geld hebben taboe, gaan we met jongeren in gesprek: wat betekent geld voor je en hoe kun je er het best mee omgaan?’

Monoloog Rijk 

De monoloog Rijk - gebaseerd op de jongerenvoorstelling Rijk - vertelt het verhaal van Jaimie die zich schaamt omdat ze door de scheiding van haar ouders plotseling minder geld heeft en in een flatje moet wonen. Ze is bang haar vriendinnen te verliezen en durft ook niet eerlijk te zijn over de scheiding en haar nieuwe woning. Jaimie wilde dat ze weer blij kon zijn met wat ze heeft, maar dat lukt niet. Tot ze in haar flat Sarah ontmoet. Sarah geeft haar allemaal nieuwe inzichten over geld, imago en vriendschap. Bijvoorbeeld dat plezier maken niet perse geld hoeft te kosten.

Deze monoloog wordt door één actrice in het klaslokaal voor een klas gespeeld. 

Duur

Jongerenvoorstelling: 90 minuten inclusief nabespreking
Monoloog: 50 minuten inclusief nabespreking. 

Kosten

Tarieven op aanvraag. Er zijn al veel samenwerkingen met gemeenten en andere partijen die de voorstelling (kosteloos) inzetten binnen scholen, al dan niet aanvullend op bestaande lesmethodes. Theatergroep Playback informeert u graag over de mogelijkheden in uw regio.

Onderwerpen

Keuzes maken; Verleidingen de baas blijven; Sparen; Inschatten van de financiële gevolgen en risico's van gebeurtenissen en situaties; De waarde van geld kennen; Kijken naar eigen gedrag; Zelf geld verdienen.

Aanvragen voorstelling

Kijk voor meer informatie over jongerenvoorstelling Rijk en de Monoloog Rijk op de website van Playback. Of neem contact op via telefoon: 030-2027024 of via info@tgplayback.nl

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.