geldlessen.nl

Yes, Webshop at school en Junior Company

Wil je graag aan de slag met het thema ondernemerschap in de klas, maar weet je niet precies hoe? Jong ondernemen heeft drie programma’s voor het voortgezet onderwijs die je gemakkelijk in bijvoorbeeld de les (bedrijfs)economie implementeert of kunt inzetten voor het profielwerkstuk.

Tijdens de programma’s gaan jouw leerlingen aan de slag met ondernemende vaardigheden, zoals samenwerken, creativiteit, initiatief nemen en zelfvertrouwen. Naast de programma’s is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan onze evenementen.

Webshop at school

Vmbo onderbouw

Bij Webshop at School leren vmbo-leerlingen alles over het ontwerpen van een webshop. In dit lespakket staan ondernemende en digitale vaardigheden centraal. Ook krijgen jouw leerlingen tips van professionals van onder meer Coolblue, Picnic en Thuisbezorgd. Webshop at School is een kant-en-klaar lespakket vol met video’s, slides en werkboeken. 

Yes!

Vmbo, havo, vwo onderbouw

et YES! zetten onderbouwleerlingen in groepjes voor een korte periode een bedrijf op. Van het kiezen van een doelgroep tot de verkoop van zoveel mogelijk producten. De leerlingen worden uitgedaagd tot marktgericht denken, samenwerken, netwerken en verantwoording nemen. Het programma bestaat uit tien lessen en leert jouw leerlingen de beginselen van ondernemerschap in een beschermde omgeving. Het programma heeft een vmbo en havo/vwo variant. De vmbo variant bevat meer praktische opdrachten en in de havo/vwo variant komt meer theorie aan bod. 

Junior Company

Vmbo, havo, vwo bovenbouw

Tijdens Junior Company richten bovenbouw-leerlingen hun eigen bedrijf op en runnen dit gedurende een schooljaar. Ze verdelen functies, bepalen de doelgroep, brainstormen over hun product, schrijven een ondernemingsplan, verkopen aandelen en houden een financiële administratie bij. Met Junior Company ervaren leerlingen op een praktijkgerichte manier hoe het is om een eigen bedrijf te runnen. Ze ontdekken onder meer waar hun talenten liggen en ontwikkelen belangrijke vaardigheden, zoals creativiteit, samenwerken, zelfvertrouwen en verantwoordelijkheid nemen. 

Duur

Webshop at school en Yes! bestaan uit 10 lessen van ieder ca. 40 minuten. 
Junior Company is een langlopend programma van 5 of 9 maanden

Kosten

Op aanvraag

Aanvragen

Meer informatie vind je op de website van Jong ondernemen

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.