Geldlessen » Onderwijstype

Geldlessen op het basisonderwijs

Omgaan met geld gaat om meer dan rekenen met euro’s. Wat doe je, als al je vriendjes hun zakgeld uitgeven aan snoep, maar jij wilt eigenlijk sparen voor iets groters? Of als je graag iets wilt kopen, maar je hebt niet genoeg geld? 

Door van jongs af aan te oefenen met sparen, plannen en keuzes maken leren kinderen vaardigheden die op latere leeftijd hard nodig zijn. Besteed daarom al op jonge leeftijd aandacht aan financiële educatie. Immers, jong geleerd is oud gedaan.

Aan de slag met financiële vaardigheden

Kies in onze zoekmachine het lesmateriaal dat past bij jouw klas. Je kunt zoeken op trefwoord, filteren op klas, Nibud-leerdoel of type materiaal.

Ga naar
het lesmateriaal
Lespakket basisonderwijs
Lespakket basisonderwijs

Dit zijn Fouad, Joep, Jasmijn en Eva. Zij gaan allemaal anders om met geld. Aan de hand van personages die meegroeien met je leerlingen, oefen je van groep 1 tot en met groep 8 belangrijke financiële vaardigheden.

Ga naar de gratis themalessen
De Week van het geld
De Week van het geld

Bekijk alle programma's van de Week van het geld terug! Dit jaar vond de Week van het geld grotendeels online plaats.Tijdens deze week besteden scholen in het hele land aandacht aan financiële vaardigheden.

Ga naar Week van het geld
Jong geleerd is oud gedaan
Jong geleerd is oud gedaan

Wat moet je nu precies weten en kunnen op het gebied van omgaan met geld als je op de basisschool zit? Het Nibud ontwikkelde leerdoelen passend bij de ontwikkeling van kinderen, verdeeld over vier thema’s.

Bekijk de Nibud leerdoelen
Wie kan rekenen kan nog niet omgaan met geld
Wie kan rekenen kan nog niet omgaan met geld

Financiële educatie is het effectiefst als er structureel aandacht voor is en in een doorlopende leerlijn wordt aangeboden. Wijzer in geldzaken pleit daarom voor financiële vaardigheden in het curriculum.

Meer over curriculum
Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.