geldlessen.nl

Geldlessen op het speciaal onderwijs

Omgaan met geld gaat om meer dan rekenen met euro’s. Wat doe je, als je vrienden hun geld uitgeven aan snacks, maar jij wilt sparen voor iets groters? Of als je graag dezelfde gympen wilt als je favoriete YouTuber, maar je hebt niet genoeg geld? En die telefoon bij dat abonnement, is die nou echt gratis of betaal je ervoor? 

Jongeren komen al op vroege leeftijd in aanraking met allerlei financiële keuzes. Terwijl verleiding, beïnvloeding en risicovolle manieren om ‘makkelijk’ aan geld te komen op de loer liggen.

Jongeren in het voortgezet speciaal onderwijs vormen een extra kwetsbare doelgroep: verantwoord financieel gedrag en reflectie op eigen gedrag is minder vanzelfsprekend. En niet iedereen leert vanuit huis goed met geld om te gaan. Om leerlingen voor te bereiden op de toekomst en zoveel mogelijk mee te laten doen, is het belangrijk aan aandacht te geven aan leren omgaan met geld.

Aan de slag met financiële vaardigheden

In de zoekmachine vind je lesmaterialen die ontwikkeld zijn voor het speciaal onderwijs. Kies het lesmateriaal dat past bij jouw klas. Je kunt zoeken op trefwoord, filteren op onderwijsniveau, Nibud-leerdoel of type materiaal.

Zoekmachine lesmateriaal

In de zoekmachine vind je lesmateriaal, gastlessen en theatervoorstellingen van diverse aanbieders over omgaan met geld. Zoek op onderwijsniveau of trefwoord, of klik verder om meer filteropties te gebruiken.

Filter op onderwijsniveau:

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.