geldlessen.nl

Scholingsaanbod

Op deze pagina staat het scholingsaanbod voor docenten gericht op het integreren van financiële educatie in bestaande vakken of hoe je studenten kan onderwijzen in financiële kennis, vaardigheden en competenties. In de komende periode wordt het aanbod verder aangevuld. 

Onderstaande scholingsaanbod kan vaak op maat worden aangeboden. Neem daarvoor contact op met de contactpersoon vanuit de scholingsaanbieder!

Leergang Financiële educatie op het mbo

Hoe integreer je financiële educatie binnen je bestaande onderwijs en ontwerp je hier materiaal voor? In deze leergang koppelen we de meest recente wetenschappelijke inzichten aan jouw dagelijkse onderwijspraktijk.

Aanbod bekijken

Opleiding mbo-docent MoneyRebels

Deze opleiding is bedoeld voor de betrokken mbo-docent, mentor of begeleider die het geldgesprek aan wil gaan met studenten. Die verder kijkt dan alleen kennisoverdracht. De nieuwe GenZ heeft tenslotte een andere kijk op geld dan andere generaties, minder financiële educatie ontvangen en heeft te maken met heel andere uitdagingen die vandaag de dag spelen.

Aanbod bekijken

Masterclass MoneyTalk

In deze masterclass leer je verschillende geldperspectieven te begrijpen en hoe mensen verschillen in hun relatie met geld. Ook leer je hoe dit zich vertaalt naar de verschillende doelgroepen en krijg je uiteraard de tools in handen om met de kennis aan de slag te gaan.

Aanbod bekijken

Masterclass GenZ & Geld

GenZ verwacht iets anders van jou als MBO docent dan je gewend bent. Hoe kun je daar goed op inspelen, hoe verbind je de verschillende generaties en hoe ga je met elkaar het gesprek aan? Dat en meer ga je met elkaar ontdekken in deze masterclass.

Aanbod bekijken

Trainingen handelingsperspectief voor docenten

Onze aanpak richt zich op de professionalisering van docenten, het bieden van handelingsperspectief voor studenten en de ondersteuning bij de borging van financiële educatie in de zorgstructuur en curriculum binnen de onderwijsinstelling.

Aanbod bekijken

Aanbod Diversion

Diversion heeft een brede expertise in het onderwijs op het gebied van financiële educatie. We ontwikkelen lesprogramma’s, begeleiden co-creatie trajecten in het onderwijs en trainen docenten om gevoelige thema’s waaronder schulden en armoede bespreekbaar te maken. 

Aanbod bekijken

Aanbieder van scholingsaanbod?

Organisaties die scholingsaanbod hebben op het gebied van financiele educatie kunnen hun aanbod aanmelden om in dit overzicht te worden opgenomen. Bekijk hier de informatie en voorwaarden voor plaatsing van het aanbod op geldlessen.nl. 

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.