geldlessen.nl

Geldbaas kleurplaat

Voor de Week van het geld heeft Wijzer in geldzaken enkele leuke financiële kleurplaten ontwikkeld. De Week van het geld 2024 zet met het thema ‘Hoe ben jij je GELD de BAAS?’ leerlingen in hun kracht. Zo leren leerlingen hoe ze hun uitgaven de baas kunnen blijven en hoe ze financiële verleidingen en risico’s kunnen herkennen en doorzien. De kleurplaten zijn bij uitstek een mooie afsluiter na een financiële les en zijn onderdeel van het themapakket.

Leerkrachten kunnen de kleurplaten gebruiken om leerlingen op creatieve wijze de stof te laten verwerken van een financiële les. Zo staan op de achtergrond van iedere poster die je ontvangt bij het themapakket  verschillende gelditems gevisualiseerd die óf in de les mogelijk ter spraken zijn gekomen óf die leerkracht juist als gespreksopener kan gebruiken voor in de klas. Items die onder andere zijn afgebeeld zijn: influencers, crypto, muntgeld, reclame, in-game aankopen en betaalmiddelen als een bankpas en telefoon.

Speciaal voor groep 3 & 4:
kleuren-op-nummer met geldsommen

Ook zijn er bij het themapakket speciale ‘kleuren-op-nummer’-varianten van de kleurplaten. Met deze versie leren leerlingen spelenderwijs dat muntjes en briefjes verschillende geldwaardes hebben en lossen hiermee kleine geldsommetjes op. Het antwoord schrijven ze in de gekleurde cirkel erachter. De kleurvlakken in de kleurplaat met dit cijfer moeten vervolgens deze kleur krijgen.

Bijvoorbeeld: Je ziet een 2 euromuntje en een 5 eurobiljet. Samen heeft dit een geldwaarde van 7 euro. De 7 wordt ingevuld in de roze cirkel erachter. Nu weet je dat alle kleurvlakken in de kleurplaat met het cijfer 7 roze gekleurd moeten worden.

Aanbieder

Wijzer in geldzaken

Kosten

Gratis

Soort lesmateriaal

Onderwijsniveau

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.