geldlessen.nl

Pop-up store & Vakantie-eiland

Om jongeren al op jonge leeftijd de basisbeginselen van het bedrijfsleven en ondernemerschap bij te brengen, heeft Jong ondernemen twee mooie programma’s voor het basisonderwijs: Vakantie-eiland en Pop-up Store.

De programma's

Tijdens deze programma’s gaan leerlingen in groepsverband aan de slag met ondernemende vaardigheden, zoals creativiteit, samenwerken, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Daarnaast leren ze meer over financiën en marketing. De programma’s zijn opgedeeld in vier dagen of dagdelen en aan het einde is een Eiland- of Verkoopdag.

Vakantie-eiland (groep 5-6)
Het programma Vakantie-eiland daagt leerlingen uit om een succesvol vakantie-eiland te ontwerpen en in teams te bedenken hoe het eiland eruitziet en wat er te doen is. De leerlingen leren zo keuzes maken en verantwoording te nemen voor eigen handelen. Op de laatste projectdag presenteren ze hun eiland aan hun ouders/verzorgers.


Pop-up store (groep 7-8)
Tijdens Pop-up Store ontdekken leerlingen de basisbeginselen van het bedrijfsleven en ondernemerschap. Dit doen ze door in teamverband een eigen bedrijf te runnen. Met fictief startkapitaal kopen ze grondstoffen in, waarmee ze hun producten maken. Deze worden verkocht tijdens een afsluitende verkoopdag.


Duur

Het programma is opgedeeld in vier dag(del)en.

Kosten

Het programma Vakantie-eiland bestaat uit een programmabox met materialen voor 30 leerlingen en kost €42,50.

Het programma Pop-up Store bestaat uit een programmabox met materialen voor 30 leerlingen en kost €42,50.

Aanbieder

Jong Ondernemen

Kosten

Betaald

Soort lesmateriaal

Onderwijsniveau

Nibud leerdoelen

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.