geldlessen.nl

Financiële educatie voor docenten op vo en mbo-scholen

Voor Jouw Informatie biedt een opleiding aan voor docenten met als doel de financiële kennis volgens de wettelijke richtlijnen te vergroten en het toepassen van deze kennis in de praktijk. De docenten doen kennis op over onderwerpen uit de modules Wet Financieel Toezicht (WFT) Basis en Vermogen en uit de module Europese Autoriteit voor Effecten en Markten (ESMA) Informeren.

Beschrijving van de training

De opleiding gaat over onderwerpen zoals de berekeningen van de belastingboxen, beleggen, marco-economie, pensioen en pensioenproducten, erven en schenken, eigen woningen en het sociale zekerheidsstelsel. Samen met de docent wordt deze informatie vertaald naar de praktijk. Voor Jouw Informatie zal er zorg voor dragen dat de docent zich comfortabel voelt bij het lesmateriaal, met als doel de docent in staat te stellen een dialoog te starten met de leerlingen.

Programma:

  • Dag 1: Theorie en per onderwerp een quiz en/of oefenvragen
  • Dag 2: Theorie en per onderwerp een quiz en/of oefenvragen
  • Dag 3: Theorie vertalen naar praktijk
  • Dag 4: Lesstof oefenen door middel van rollenspellen

Doelen en uitkomsten

  • Vergroten van de financiële kennis van de docent conform de wettelijke richtlijnen
  • Samen met de docent wordt de opgedane financiële kennis vertaald naar de praktijk
  • In de vorm van een rollenspel zal de docent de stof eigen maken, waardoor de docent zich ook in de praktijk comfortabel voelt bij de stof. Hierdoor zal er tijdens de les eerder een dialoog tot stand komen.

Praktische informatie

Duur scholing

3 of 4 dagen van ongeveer 7 uur. Zowel voor de inhoud als de duur is maatwerk mogelijk.

Max. aantal deelnemers

3 deelnemers

Beschikbaar vanaf

Mei 2024

Locatie

Op school.

Leervorm/werkvorm

De scholing is opgebouwd uit theorie in combinatie met interactieve toetsen. De opgedane kennis wordt samen met de docent vertaald naar de praktijk en wordt eigen gemaakt door middel van rollenspellen.

Richtprijs

De opleiding heeft een richtprijs van €1.500 per persoon per dag (exclusief btw, inclusief reiskosten).

Contactpersoon

Dominique Loos

Over de aanbieder   

Dominique Loos, oprichter van Voor Jouw Informatie, wil haar kennis en ervaring delen. Na het studeren van bedrijfskunde aan de Hogeschool Utrecht, is ze ruim vijf jaar werkzaam bij een financiële dienstverlener, veelal op de afdeling vermogensopbouw. Hier heeft ze veel geleerd over beleggen, spaarproducten en pensioen en verschillende certificaten behaald, waaronder die van de Europese Autoriteit van Effecten en Markten Informeren (ESMA), Wet Financieel Toezicht Basis en Vermogen (WFT).

Ze gunt het ieder jongvolwassene om kennis te nemen van de alledaagse onderwerpen, zodat leerlingen vroegtijdig actie kunnen ondernemen voor het bereiken van een financieel gezond leven. Dominique vind het waardevol om iets bij te kunnen dragen in de maatschappij en met haar achtergrond kan ze dat op deze wijze doen. Ze gelooft dat de opleiding en de gastlessen bijdragen aan een zorgelozer en gelukkiger leven van de leerlingen, want stress door geldzaken draagt niet bij aan het geluk en de gezondheid. 

Aanbieder

Voor Jouw Informatie

Kosten

Betaald

Geschikt voor

Locatie

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.