geldlessen.nl

Het geld van de toekomst

Ontdek de toekomst van geld en technologie! Leer waarom nieuwe technologie essentieel is voor financiële vooruitgang en een veiliger internet.

Beschrijving van de training

Cryptotakkies Workshop Traject: De Toekomst van Geld voor Leraren en Docenten

Workshop 1: Introductie in Cryptocurrencies

Als docent wil je jouw studenten voorbereiden op de financiële wereld van morgen. In deze workshop krijg je een introductie in:

 • Bitcoin: Leer over de basisprincipes van bitcoin en begrijp waarom het zo'n belangrijke rol speelt in de toekomst van geld.
 • Blockchain: Ontdek de essentie van blockchain-technologie en hoe het de manier waarop transacties worden uitgevoerd, kan veranderen.
 • Wallets: Begrijp hoe cryptocurrency wallets werken en hoe je ze kunt gebruiken om transacties veilig te beheren.
 • Investeren: Leer over de verschillende aspecten van het investeren in cryptocurrencies en hoe je jouw studenten hierover kunt onderwijzen.
 • Risico's: Bespreek de potentiële risico's van het investeren in cryptocurrencies en hoe je jouw studenten hierop kunt voorbereiden.

Workshop 2: Verdieping in Cryptocurrencies

Ga dieper in op de wereld van cryptocurrencies en leer hoe je jouw kennis kunt overbrengen op jouw studenten:

 • Alternatieve cryptocurrencies: Verken verschillende altcoins en hun unieke eigenschappen, en hoe je ze kunt integreren in jouw onderwijs.
 • Handelsstrategieën: Ontdek verschillende handelsstrategieën en hoe je jouw studenten kunt helpen om verstandige investeringsbeslissingen te nemen.
 • Portefeuillebeheer: Leer hoe je jouw studenten kunt leren om hun cryptoportefeuille effectief te beheren en te diversifiëren.
 • Belastingen en regelgeving: Bespreek de fiscale en juridische aspecten van het bezitten en verhandelen van cryptocurrencies, en hoe je jouw studenten hierover kunt informeren.

Workshop 3: Verdieping in Blockchain Technologie voor Leraren

Krijg een grondig begrip van blockchain-technologie en hoe je dit kunt integreren in jouw lessen:

 • Smart contracts: Leer over slimme contracten en hoe ze kunnen worden toegepast in verschillende sectoren, zoals de financiële wereld en supply chain management.
 • Decentrale toepassingen (dApps): Verken de mogelijkheden van decentrale apps en hoe je ze kunt gebruiken om complexe problemen op te lossen.
 • Blockchain-interoperabiliteit: Begrijp hoe verschillende blockchains met elkaar kunnen communiceren en hoe je dit concept kunt uitleggen aan jouw studenten.
 • Blockchain-beveiliging: Bespreek de verschillende beveiligingsmaatregelen die worden gebruikt om blockchain-netwerken te beschermen tegen aanvallen en inbreuken.

Workshop 4: Het Geld van de Toekomst

Ontdek hoe je jouw studenten kunt voorbereiden op de financiële wereld van morgen:

 • Central Bank Digital Currencies (CBDCs): Leer over de opkomst van door de centrale bank uitgegeven digitale valuta's en hoe je jouw studenten hierover kunt onderwijzen.
 • Digitale betalingen: Bespreek de evolutie van digitale betalingssystemen en hoe je jouw studenten kunt voorbereiden op de verschuiving naar een cashloze maatschappij.
 • De ontwikkeling van geld: Analyseer de geschiedenis van geld en bespreek de mogelijke toekomstige vormen en functies van geld, zoals cryptocurrency en digitale activa.

Praktische informatie

Duur scholing

8 uur, maatwerk is mogelijk (en gewenst)

Max. aantal deelnemers

Maximaal 15 deelnemers

Beschikbaar vanaf

1 april 2024

Locatie

Schoollocatie

Leervorm/werkvorm

Theorie, rollenspellen, fysieke spelvormen, digitale activatie, desk research.

Richtprijs

€4800 excl. btw

Contactpersoon

Raoul Esseboom

Over de aanbieder

Bij Cryptotakkies zijn ze al jaren actief bezig met het overbruggen van de kloof tussen jongeren en web3-technologie. De workshops en gastcolleges hebben al meer dan 3500 studenten voorzien van kennis over geld, bitcoin, blockchain en cryptocurrencies. Als onderdeel van de missie verzorgen ze al 2 jaar een keuzevak voor de Hogeschool Rotterdam en het Mbo College Zuidoost. Daarnaast geven ze les op een drietal basisscholen in Gouda en zijn ze een partner van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, waar ze jongeren meer voorlichting geven over de werking en de risico's van geld, met name gericht op het geld van de toekomst.

Aanbieder

Cryptotakkies

Kosten

Betaald

Geschikt voor

Locatie

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.