geldlessen.nl

Onderwijsprogramma voor docenten

De programma’s van MoneyRebels zijn bedoeld voor de betrokken docent, mentor of begeleider die het geldgesprek aan wil gaan met studenten/leerlingen en die verder kijkt dan alleen kennisoverdracht. GenZ heeft tenslotte een andere kijk op geld dan andere generaties, minder financiële educatie ontvangen en heeft te maken met heel andere uitdagingen die vandaag de dag spelen.

Beschrijving van de training

Je kent je leerlingen/studenten. Je ziet wat hen bezighoudt en je gunt hen het beste. Ook op geldgebied kom je leerlingen/studenten tegen die te maken hebben met financiële vragen (of zelfs zorgen). Juist door jouw betrokken rol in het leven van leerlingen/studenten, ben jij de uitgesproken persoon om ook vanuit jouw rol bij te dragen aan hun financiële kennis en skills. Om dat open geldgesprek te voeren vanuit relatie en vertrouwen. Om dat te kunnen doen op een manier die prettig is voor jou én je student, kan het fijn zijn om de goede kennis en tools te ontvangen. MoneyRebels helpt je daar graag bij in een van onze programma’s.

  • Trainingsdag: 
    De training bestaat uit een inspirerende dag die in het teken staat van verdieping, ervaringen delen en ruimte om vragen te stellen. Naast deze dag heeft men een persoonlijke toegangscode voor de online cursus die bestaat uit verschillende modules, die een belangrijke basis leggen qua financiële kennis, die inzicht geven in de visie en motieven van studenten om bepaalde geldkeuzes te maken, die handvatten geven om er op een effectieve manier mee om te gaan en die de onderwijsprofessionals verder ondersteunt om aan de slag te gaan met financiële educatie binnen het onderwijs.

  • Masterclasses:
    Er worden regelmatig verschillende masterclasses gegeven waar docenten zich voor in kunnen schrijven. Denk bijvoorbeeld aan masterclasses over financiële weerbaarheid (i.v.m. toename geldcriminaliteit), schulden, geldgesprekken voeren en andere onderwerpen. Het is voor onderwijsinstellingen ook mogelijk om een masterclass aan te vragen met een onderwerp dat voor hen op dat moment belangrijk is.

  • Ouderparticipatie:
    Het samen opstellen van plannen om de ouders of verzorgers te betrekken en ondersteunen bij de financiële opvoeding van hun kinderen.

Aanvullende informatie

Maatwerk is altijd mogelijk. Denk aan specifieke geldonderwerpen, een gezamenlijke aftrap op locatie om het onderwerp goed te embedden bij alle deelnemers, of de ontwikkeling van fysiek lesmateriaal voor docent en leerling. Neem contact op om de juiste invulling voor jouw onderwijsinstelling kunnen bepalen.

Praktische informatie

Duur scholing

Van 1 tot 6 dagdelen, maatwerk mogelijk

Beschikbaar vanaf

Januari 2024

Locatie

Rotterdam of incompany

Leervorm/werkvorm

Theorie, experts aan het woord, praktijk verhalen delen en online modules met tekst, animaties, video’s en polls

Richtprijs

Vanaf €695 per deelnemer (excl. reiskosten).

Contactpersoon

Annelou van Noort

Over de aanbieder

MoneyRebels is een eigenwijze, sociale onderneming met een track record van ruim 15 jaar in financiële hulp- en dienstverlening, financiële educatie, boeken, workshops, trainingen, online programma’s, games en tools. Het team werkt al jaren met veel passie voor verschillende overheidsorganisaties, werkgevers, financiële instellingen, maatschappelijke organisaties, scholen, media en particulieren.

Aanbieder

MoneyRebels

Kosten

Betaald

Geschikt voor

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.